Karhula,  Kotka,  Terveydenhoito

Norovirukseen sairastuneita on siirretty Karhulaan, Pohjois-Kymen sairaalassa hoidetaan influenssapotilaita

Karhulan sairaalassa on hoidettu viikonlopun aikana yhteensä 11 norovirukseen sairastunutta potilasta. Kymenlaakson keskussairaalan päivystykseen saapuneita, noroviruksen aiheuttamaan ripuliin sairastuneita, sairaalahoitoa vaativia ja diagnosoituja potilaita siirrettiin viime perjantain ja viikonlopun aikana Karhulan sairaalaan. Karhulan sairaalassa potilaat kohortoitiin yhdelle osastolle, jotta norovirus ei pääsisi leviämään muille osastoille.

5 influenssaan sairastunutta on hoidettu Pohjois-Kymen sairaalassa

Kouvolalaisesta palvelukeskuksesta ohjattiin viikonlopun aikana 5 henkilöä PohjoisKymen sairaalan päivystykseen sairaalahoitoa vaativan influenssan vuoksi. Sairastuneet asukkaat asuvat palvelukeskuksessa omissa asunnoissaan. Epidemian odotetaan pysähtyvän nopeasti, sillä palvelukeskuksessa on hyvä rokotekattavuus ja tämän vuoden influenssarokotteen teho on ollut erinomainen. Pohjois-Kymen sairaalassa influenssaan sairastuneet potilaat on kohortoitu samalle osastolle, jotta virus ei pääsisi leviämään sairaalassa.

Norovirus ja influenssa paranevat useimmiten kotona

Joka talvinen influenssa ja norovirus paranevat useimmiten kotona nesteytyksellä ja levolla. Mikäli sairastuneen paino laskee ja tauti kestää useita vuorokausia, suositellaan ottamaan ensin yhteys puhelimitse päivystykseen, josta annetaan toimintaohjeita. Jos nousee korkea kuume ja yleistila heikkenee voimakkaasti, suositellaan hakeutumista päivystykseen.